PRODUKTY
Avokádový olej
VÝHODY AVOKÁDOVÉHO OLEJE
Vykazuje nízký obsah nasycených mastných kyselin, zdraví škodlivých, a naopak je bohatý na kyseliny mono nenasycené (96% kyselina olejová) a polynenasycené (98% kyselina linolová), jež jsou zásadní pro lidský organismus.
Nepálí se. Jeho kouřový bod odpovídá hodnotě 260°C.
Jedná se o účinný antioxidant.
Představuje bohatý zdroj vitamínů A, B a E, a zároveň může obsahovat až 2,4% bílkovin.
Nevydává žádný zápach.
Chuťově je neutrální.
Dává vyniknout původní chuti jednotlivých přísad v procesu přípravy pokrmů.
Obsahuje betasistosterol, který podporuje snižování hladiny cholesterolu.
PŘÍZNÍVÉ ÚČINKY NA ZDRAVÍ
- regulace nadváhy
- snižování koronárních rizik a hladiny triglyceridů
- předchází vysokému krevnímu tlaku
- absorpce škodlivého cholesterolu
- léčba cukrovky
- regulace a prevence výskytu křečových žil (varixů)
- prevence jistých druhů rakoviny
- odstraňování volných radikálů z těla
- ochrana pleti
- prevence celulitidy a zpomalení procesu stárnutí
- regenerace tkání
- aplikace u případů lupénky (psoriázy), ekzémů, vypadávání vlasů, potíží se zrakem a infekcí
- blahodárný vliv na nervový systém
- léčba depresivních stavů
- nápomocný při obtížích se zácpou
ČLÁNKY