Avokádový olej

VÝHODY AVOKÁDOVÉHO OLEJE
Vykazuje nízký obsah nasycených mastných kyselin, zdraví škodlivých, a naopak je bohatý na kyseliny mono nenasycené (96% kyselina olejová) a polynenasycené (98% kyselina linolová), jež jsou zásadní pro lidský organismus.
Nepálí se. Jeho kouřový bod odpovídá hodnotě 260°C.
Jedná se o účinný antioxidant.
Představuje bohatý zdroj vitamínů A, B a E, a zároveň může obsahovat až 2,4% bílkovin.
Nevydává žádný zápach.
Chuťově je neutrální.
Dává vyniknout původní chuti jednotlivých přísad v procesu přípravy pokrmů.
Obsahuje betasistosterol, který podporuje snižování hladiny cholesterolu.
 
PŘÍZNÍVÉ ÚČINKY NA ZDRAVÍ
  • regulace nadváhy
  • snižování koronárních rizik a hladiny triglyceridů
  • předchází vysokému krevnímu tlaku
  • absorpce škodlivého cholesterolu
  • léčba cukrovky
  • regulace a prevence výskytu křečových žil (varixů)
  • prevence jistých druhů rakoviny
  • odstraňování volných radikálů z těla
  • ochrana pleti
  • prevence celulitidy a zpomalení procesu stárnutí
  • regenerace tkání
  • aplikace u případů lupénky (psoriázy), ekzémů, vypadávání vlasů, potíží se zrakem a infekcí
  • blahodárný vliv na nervový systém
  • léčba depresivních stavů
  • nápomocný při obtížích se zácpou
 
ZAJÍMAVÉ ODKAZY
Odkaz na jinou stránku