Stevia Natusweet

Sladidlo přírodního původu s obsahem steviol- glykosidů. Vyrobeno z extraktů z rostliny Stevia Rebaudiana.

  • Vhodný pro vaření a pečení
  • Obsahuje vysoce kvalitní steviol glykosidy
  • Nekalorický – 0 kalorií ! GM-free
  • Ekonomický 10x sladší než cukr
NatuSweet
NatuSweet Stevia je sladidlo přírodního původu , které se získává z listů rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni. Listy obsahují sladce chutnající látky, tzv. „steviol glykosidy“. NatuSweet je proto ideální volba pro diabetiky. Steviol glykosidy mají až 300 krát větší sladivost než cukr. Brání vzniku zubního plaku na zubech a tím brání vzniku zubního kazu.
 
NatuSweet:
  • Je přírodního původu
  • Má optimální chuť
  • Univerzálně použitelné (nápoje, pečivo, teplé moučníky, jogurty, dressingy, džemy, atd.)
  • Extrahuje se bez přidání metanolu
 
NatuSweet je ideální alternativa za:
  • Nekalorická a chemická sladidla.
  • Nízkokalorické náhražky cukru
  • Vysoce kalorické výrobky (např. cukr, ovocný cukr, med, apod.)
 
Stevia
Stevia rebaudiana Bertoni (nazývána také stévie sladká, stévie cukrová, sladká tráva, medové lístky, stévie) bíle kvetoucí světlomilná tropická rostlina. Původní oblast výskytu jsou tropické a subtropické oblasti Jižní a Střední Ameriky. Cení se jí kvůli jejím léčivým účinkům a hlavně kvůli vysoké sladivosti. Stévie se používá především jako náhražka cukru. Rod Stevia obsahuje okolo 150 druhů bylin a keřů.
 
Komplex sladivých látek obsažený téměř v celé rostlině mimo kořenů, zejména v listech je tvořen několika diterpenickými glykosidy nazývanými souhrnně steviosid. Kromě samotného steviosidu jsou v rostlině obsaženy ještě: rebaudiosid A, je 1,3 – 1,5x sladší než steviosid , rebaudiosid C, D, E, dulkosid B a steviolbiosid. Steviosid se v mnoha zemích na světě používá ke slazení potravin, nápojů, v cukrářství, konzervárenském průmyslu, při výrobě zubních past a žvýkaček.
 
Všechny výrobky NatuSweet jsou téměř bez kalorií, neobsahují glukózu a proto nemají žádný vliv na hladinu cukru v krvi.
ZAJÍMAVÉ ODKAZY
Odkaz na jinou stránku