PRODUKTY
Shii-take
Shii-take elixír věčného mládí!
Shiitake, českým názvem Houževnatec jedlý, je houba s velmi příznivými účinky na lidské zdravý.
- významně posiluje a stimuluje imunitní systém (podporuje tvorbu bílých krvinek) a má protiinfekční, protinádorové a radioprotektivní účinky
- je výtečným antioxidačním prostředkem (proto onen elixír mládí) a jako takový přispívá ke korekci volných radikálů, což jsou sloučeniny kyslíku vznikající jako vedlejší produkty buněčného metabolismu, které pokud nejsou dostatečně omezovány a v lidském těle redukovány, mají tendenci poškozovat buněčný aparát - jejich působením dochází k nežádoucím změnám genetických informací buněk, jež může vést k náhodnému dělení a tím vzniku i zhoubných nádorů. Tyto volné radikály vznikají z nesprávného stravování nebo nadměrné konzumace potravin s konzervačními látkami
- přispívá k očistě organismu a krve od toxických látek především chemického původu, pocházejících z potravin obsahující konzervační přísady, z nadměrného užívání chemických léků, alkoholu, nikotinu, dokonce i z exhalací a výfukových plynů
- příznivě působí na činnost ledvin a močového ústrojí, čímž přispívá k přirozené očistě organizmu
- pozitivně ovlivňuje látkovou výměnu, čistí trávicí trakt, játra a střeva, má širokospektrální regenerační účinek
- pomáhá při alergiích, kardiovaskulárních potížích, nervových a nádorových onemocněních
- snižuje možnost vzniku migrény, chronické únavy, zmírňuje i kloubní potíže a chrání klouby, dokonce pomáhá ochraňovat i zuby před zubním kazem
- snižuje hladinu cholesterolu v krvi
- významný zdroj proteinů, vitamínů (B1, B2 a vysoké množství vitamínu D2) a minerálů (nejvyšší podíl mají vápník, fosfor, železo, sodík, zinek a draslík), bohatá na polysacharidy a bílkoviny s esenciálními aminokyselinami
Shii-take je určena pro všechny generace, ať už se jedná o mladé lidí na něž jsou kladeny vysoké nároky co se týče studia, koncentrace a energického vypětí, tak u starších, kde pomáhá udržovat tělo v dobré kondici a přirozeně ochraňuje oslabený organizmus.
ČLÁNKY