Makadamový olej
Makadamský ořech není jen ceněný jedlý ořech, ale také se využívá k výrobě jemného jedlého oleje s unikátní a delikátní chutí. Makadamský ořech obsahuje jednu z nejvyšších hladin mono-nenasycených mastných kyselin mezi všemi jedlými oleji, čímž podporuje zdravou a nutričně vyváženou stravu.
V kuchyni
Makadamový olej je ideální do salátových dresinků a výborně se hodí ke smažení, pečení a vaření nejrůznějších druhů masa, ryb, kuřete a zeleniny. Lze jej také využít při pečení, a to zejména křehkého pečiva.
Vnější užití
Makadamový olej je vynikající k ošetření pleti, zvyšuje její pružnost, vláčnost a elasticitu. Vyhlazuje ji a zároveň působí antioxidačně. Jeho předností je okamžitá hydratace s dlouhodobým efektem. Užívá se na suchou, rozpraskanou i spálenou pokožku, má hojící a uklidňující účinky. Pleť zanechává po ošetření hladkou a jemnou.