Mladá pšenice

Léčivé účinky mladé pšenice znali staří Egypťané a obyvatelé Mezopotámie již před 5000 lety. V západní civilizaci se začala masivně užívat v 60. letech minulého století a od té doby stále nabývá na popularitě.
 
Obsahem důležitých látek se pšeničné výhonky podobají mladému ječmeni - i v nich najdeme většinu důležitých vitaminů, minerálů, enzymů, aminokyselin, bioflavonoidů a dalších látek potřebných pro optimální buněčný metabolismus, regeneraci a ochranu organismu. Přesto se některými účinky odlišuje.
 
Nejdůležitějším z nich je výrazně pozitivní působení na trávicí trakt, což ocení zejména lidé trpící akutní gastritidou, zánětem žaludku a střev, žaludečními vředy a pálením žáhy. Oproti ječmeni má i vyšší obsah vitaminu B12, což je důležité zejména pro vegetariány, jimž tento nutriet velice často chybí. (Mladá pšenice, stejně jako mladý ječmen, je ostatně vhodná spíš pro osoby s tzv. pomalým spalováním, což jsou zejména právě lidé preferující spíše vegetariánskou stravu.)
 
Tím ovšem výčet příznivých účinků zdaleka nekončí:
  • výrazně přispívá k zlepšení imunity a snížení chronické únavy,
  • podporuje snižování hmotnosti, peristaltiku střev i léčbu celulitidy,
  • účinně pomáhá neutralizovat metabolické překyselení organismu,
  • příznivě ovlivňuje hladinu hemoglobinu, krevní tlak i hladinu cholesterolu,
  • zásobuje játra a ledviny důležitými látkami,
  • pomáhá proti rýmě, bronchitidě a dalším nemocem dýchacího ústrojí,
  • přispívá k posílení endokrinního systému, neutralizaci toxinů a karcinogenů.
 
 
ZAJÍMAVÉ ODKAZY
Odkaz na jinou stránku