Paraořechový olej

RO ZDRAVÍ

Para ořechový olej obsahuje Omega 3 mastné kyseliny (palmitoolejové a olejové kyseliny), které snižují hladinu LDL (špatný cholesterol) a naopak zvyšují HDL (dobrý cholesterol) v krvi.

Olej má rekordně nejvyšší obsah selenu, který je nepostradatelný pro výrobu dvou antioxidačních enzymů: glutathion peroxidázy a thioredoxin reduktázy. Selen má silně protizánětlivé účinky a neutralizuje volné radikály. Společně s vitaminem E snižuje riziko infarktu myokardu a cévních onemocnění (zabraňují krevním sraženinám), působí příznivě na vývoj plodu u těhotných žen, dále podporuje správný metabolizmus hormonů štítné žlázy (trijodthyronin), povzbuzuje mobilitu spermatu. U mužů dále zvyšuje přirozenou hladinu testosteronu a snižuje mužskou neplodnost. Díky vysoké hladině B komplexu ulevuje paraořechový olej nervovým poruchám, jako je podrážděnost a deprese, špatná koncentrace, výpadky paměti, snížená výkonnost. Konzumace paraořechového oleje se proto také doporučuje při odvykání kouření.

Obsažený methionin působí příznivě na chronická onemocnění a potlačuje příznaky stárnutí.

Paraořechový olej je zásluhou obsaženého hořčíku důležitý pro činnost svalů. Zabraňuje hromadění kyseliny mléčné ve svalstvu a podporuje vstřebávání proteinů v těle.

Měď v paraořechovém oleji je také nepostradatelná pro výrobu kostní a pojivové tkáně a pro zpevnění kostí. Vysoký obsah zinku pomáhá při kožních onemocněních (Acrodermatitis enteropathica).

PRO KRÁSNOU PLEŤ

Rychle se vstřebává a nezanechává mastný film.

Paraořechový olej bojuje díky velmi vysokému obsahu selenu, vitaminu E a zinku proti akné a zánětům a urychluje obnovu buněk. Díky jedinečnému složení se ztrácejí pigmentové skvrny a nerovnosti pleti, zmírňuje se zarudnutí kůže a vyplavují se toxiny. Para ořechový olej zachovává celistvost sliznic a kůže, chrání pokožku před rakovinou, hydratuje ji a díky tvorbě kolagenu je to účinný prostředek proti stárnutí. V oleji obsažená měď stimuluje tvorbu melaninu - pigmentu chránícího nás před škodlivým UV zářením, který připraví pleť na snadné opalování.

PRO KRÁSNÉ VLASY

Vmasírovat a opláchnout nebo nanést již na umyté vlasy.

Selen v paraořechovém oleji podporuje obnovu růstu vlasů a zabraňuje jejich vypadávání. Obsažené Omega 3 mastné kyseliny stimulují přirozenou tvorbu mazu ve žlázách na temeni hlavy, který vyživuje kořínky vlasů. Pravidelným používáním tak získají vlasy pevnost a přirozený lesk. Amino kyseliny zase podporují prokrvenost pokožky, což je důležité pro výživu vlasů. Díky obsaženému vitaminu E se vlasy nelámou.

ZAJÍMAVÉ ODKAZY
Odkaz na jinou stránku