PRODUKTY
Camu camu
Myrciaria dubia – „super ovoce“, „amazonský bojovník s oxidačními procesy“, v Peru zvaný Camu camu je tropický keř rostoucí v oblasti Amazonie.
- je významný zdrojem přírodního vitaminu C (koncetrace 30-60 × vyšší než v pomerančích), tak významným, že by se mělo užívat jen 2-3g denně,aby nedošlo k nežádoucímu překyselení organizmu a případným střevním potížím
- posiluje imunitu
- obsahuje velké množství antioxidantů, snižuje projevy stárnutí
- má antidepresivní účinky
- je významným zdrojem energie
- pomáhá při redukci nadváhy
- je jedním z nejlepších protizánětlivých přírodních prostředků, snižuje bolesti kloubů, pomáhá předcházet revmatickým potížím a artróze
- obsahuje vápník, draslík, , fosfor, železo, riboflavin, bílkoviny, aminokyseliny a flavonoidy
- posiluje a chrání játra
- pomáhá při infekcích
- preventivně působí proti chorobám dýchacích cest, astmatu, kašli, zánětu průdušek, plic; doporučuje se užívat v chřipkovém období
- posiluje a chrání zrak, pomáhá při glaukomu, chrání oční sítnici a oční nervy
- zlepšuje paměť, koncentraci, doporučuje se užívat při demenci, Alzheimerově chorobě; obecně chrání před neurodegenerativními chorobami
- u Parkinsonovy choroby pomáhá zredukovat její progresi, chrání před ní
- prevence kardiovaskulárních chorob
- snižuje vysoký krevní tlak
- významně posiluje tvorbu spermatu
- ulevuje při migréně
- doporučuje se užívat v případě potíží se vředy a opary
ČLÁNKY