Camu camu

Myrciaria dubia – „super ovoce“, „amazonský bojovník s oxidačními procesy“, v Peru zvaný Camu camu je tropický keř rostoucí v oblasti Amazonie.

  • je významný zdrojem přírodního vitaminu C (koncetrace 30-60 × vyšší než v pomerančích), tak významným, že by se mělo užívat jen 2-3g denně,aby nedošlo k nežádoucímu překyselení organizmu a případným střevním potížím
  • posiluje imunitu
  • obsahuje velké množství antioxidantů, snižuje projevy stárnutí
  • má antidepresivní účinky
  • je významným zdrojem energie
  • pomáhá při redukci nadváhy
  • je jedním z nejlepších protizánětlivých přírodních prostředků, snižuje bolesti kloubů, pomáhá předcházet revmatickým potížím a artróze
  • obsahuje vápník, draslík, , fosfor, železo, riboflavin, bílkoviny, aminokyseliny a flavonoidy
  • posiluje a chrání játra
  • pomáhá při infekcích
  • preventivně působí proti chorobám dýchacích cest, astmatu, kašli, zánětu průdušek, plic; doporučuje se užívat v chřipkovém období
  • posiluje a chrání zrak, pomáhá při glaukomu, chrání oční sítnici a oční nervy
  • zlepšuje paměť, koncentraci, doporučuje se užívat při demenci, Alzheimerově chorobě; obecně chrání před neurodegenerativními chorobami
  • u Parkinsonovy choroby pomáhá zredukovat její progresi, chrání před ní
  • prevence kardiovaskulárních chorob
  • snižuje vysoký krevní tlak
  • významně posiluje tvorbu spermatu
  • ulevuje při migréně
  • doporučuje se užívat v případě potíží se vředy a opary
ZAJÍMAVÉ ODKAZY
Odkaz na jinou stránku