Hroznový olej

Olej lisovaný za studena z jader hroznového vína.

Olej ze semen hroznového vína se běžně užívá při přípravě kosmetických přípravků na ošetření pleti. Proto je velmi oblíbený při tělových masážích a stejně tak při aromaterapii. Jemné stahující vlastnosti tohoto oleje napomáhají udržovat pleť pružnou a zároveň ji i velmi dobře vyživují. Vnější aplikace oleje napomáhá dokonce i při hojení ran.
 
Olej obsahuje vysoké procento mastných kyselin, vitamín E, C a beta-karoten. Příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi, zpevňuje krevní kapiláry a snižuje jejich lomivost. Je účinnou prevencí proti vzniku křečových žil, artritid a arteriosklerózy, které zároveň i léčí. Přirozeně redukuje negativní stresové vlivy prostředí, má vysoké antioxidační účinky, chrání genetické buňky. Všeobecně tlumí projevy stárnutí a zvyšuje kvalitu života. Inhibuje systémy, které rozvíjejí zánětlivé procesy a to zejména u sportovců. Omezuje bolesti a otoky nohou, brání tvorbě histaminu, který působí jako nervový jed. Kromě těchto mnoha léčivých účinků navíc rozpouští i žlučové kameny.
 
Hroznový olej oceníte především při přípravě zeleninových salátů, skvěle se hodí k dochucení pokrmů z těstovin a stejně tak omáček.
ZAJÍMAVÉ ODKAZY
Odkaz na jinou stránku