Třezalkový olej

Na suchou, citlivou a podrážděnou pleť, na masáže při rehabilitační i domácí péči o namožené svaly a bolavá záda, na opruzeniny, proleženiny a spáleniny. Vhodný po slunění a k potírání spánků při migrénách a neurózách.

Třezalka tečkovaná je využívána v lidovém léčitelství již déle než 2000 let. Třezalka tečkovaná obsahuje velké množství látky hypericin, který je velmi účinný proti infekcím a při hojení ran, a další látky s protizánětlivými a antibiotickými účinky. Po zhojení ran ošetřených třezalkovým olejem nezůstávají jizvy. Třezalka je s úspěchem používána na nejrůznější formy ekzémů.

Třezalkový olej můžeme používat i jako masážního oleje, u dlouhodobých potíží páteře obklady s použitím třezalkového oleje umožní nabobtnání meziobratlových plotének a uvolnění nervů, které vycházejí z páteře. Její použití je účinné také při roztroušené skleróze.

POZOR! Právě nejúčinnější složka třezalky - hypericin - způsobuje fotosenzitivitu, hrozí zde tedy možnost spálení se na přímém slunci. Bezprostředně po aplikaci nevycházejte na přímé slunce.

 

ZAJÍMAVÉ ODKAZY
Odkaz na jinou stránku